Communauté Hellénique de Québec

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ά. Γεωργιάδης από το Μόντρεαλ για την ψήφο των αποδήμων by Μαρίνα Δρίτσα



newego_LARGE_t_1101_53960395Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το Μόντρεαλ, ανακοίνωσε την πρόθεση της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, για την ολοκλήρωση του νομοσχεδίου περί της ψήφου των αποδήμων.
Ο βουλευτής της  ΝΔ επισήμανε πως όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Επιτροπής, πλην του ΚΚΕ, έχουν στηρίξει επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, το οποίο, όπως τόνισε, θα προβλέπει επιστολική ψήφο των αποδήμων που θα προσμετράται στη γενική ψηφοφορία κάθε κόμματος, την ώρα που ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας κάθε κόμματος θα είναι υποχρεωτικά ομογενής υποψήφιος. Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Ελληνισμού της Διασποράς, δηλώνοντας αισιόδοξος πως θα μπορέσει να εξασφαλίσει την ενισχυμένη πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου για την ψήφισή του.
Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε επίσης πως η κυβέρνηση, κατά την εκπόνηση του νομοσχεδίου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έχει υπόψη της να προσθέσει κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα για τους Έλληνες ομογενείς, προκειμένου να προσελκύσει το επενδυτικό τους ενδιαφέρον. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει απλούστευση στη διαδικασία των επενδύσεων για να γίνει η χώρα φιλική στις ξένες επενδύσεις.
Τέλος, κατά την παραμονή του στο Μόντρεαλ, ο Έλληνας βουλευτής επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ, είχε συνομιλία με εκπροσώπους του ελληνικού κογκρέσου του Κεμπέκ και περιηγήθηκε το ημερήσιο ελληνικό σχολείο «Σωκράτης», προσφέροντας τη στήριξή του στην ελληνόφωνη παιδεία.
(πηγή:ana-mpa)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου